Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Copii mulţi cu viroze respiratorii
21.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 100

În ultima perioadă, numărul virozelor întâlnite în rândul copiilor a crescut considerabil. Cauza principală o reprezintă schimbărilor bruşte de temperatură, dar şi imunitatea scăzută.




Virozele respiratorii ale copiilor fac parte din infecţiile căilor respiratorii inferioare şi reprezintă o patologie foarte frecventă în cadrul bolilor copilului, având un potenţial grav, ameninţând uneori chiar viaţa acestuia. Aceste infecţii apar mai ales în timpul iernii şi în primele luni ale primăverii, fiind mai frecvente la copii cu vârste sub doi ani, incidenţa maximă fiind la vârsta de şase ani.

Specialiştii trag un semnal de alarmă, în cazul părinţilor care le administrează copiilor tratament cu antibiotic fără prescripţie medicală.

Lunar, în secţia de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina se efectuează aproximativ 1.500 de consultaţii. Dintre acestea, peste 400 sunt internări.

Redactor: Raluca Brabete
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024