Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Mai multe fapte de violență domestică
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 9

Mai multe fapte de violență domestică în județul Olt. Polițiștii vorbesc de un fenomen de amploare, dar partea bună este că victimele nu se mai tem de agresori și anunță aceste fapte la 112. Începând de ieri, în judeul Olt a fost implementat Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică, iar agresorii împotriva cărora a fost emis un ordin de protecție vor fi monitorizați de poliție 24 de ore din 24.


 În cadrul conferinței de presă ce a avut loc, ieri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu ocazia implementării Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică, polițiștii au vorbit și despre numărul faptelor de violență domestică înregistrate de la începutul anului.
Un număr mare de infracțiuni cu violență domestică arată amploarea fenomenului și necesitatea de a interveni cu toate mijloacele legale pentru diminuarea lui. În același timp, indică faptul că victimele violenței domestice au din ce în ce mai mare încredere să sesizeze Poliția.
Un caz grav de violență domestică a avut loc la Drăgănești Olt, la finalul lunii aprilie. O femeie a fost înjunghiată mortal de soțul ei. Potrivit anchetatorilor, cu o seară înainte de a fi ucisă, ea a sunat la poliție și a anunțat că are o stare conflictuală cu soțul său. Polițiștii au ajuns acolo, însă femeia a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu, împotriva soțului agresor. În ziua următoare, însă, conflictul dintre ei i-a fost fatal femeii.
Din totalul ordinelor de protecție provizorii emise de polițiștii olteni, 249 au fost confirmate de unitățile de parchet, adică un perocent de 92%. Referitor la nerespectarea ordinului de protecție, au fost sesizate 16 infracțiuni, dintre care 13 în mediul urban și 3 în mediul rural.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE