Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Brățări electronice pentru agresori
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 54

Sistemul de monitorizare electronică este funcțional, de astăzi, în județul Olt. Inspectoratul de Poliție anunță că a primit peste 120 de brățări electronice și telefone mobile, pentru a-i monitoriza pe agresorii violenței domestice. Kit-urile vor fi distribuite polițiștilor de ordine publică din tot județul și au rolul de a proteja victimele.


 Este oficial. De astăzi, 1 octombrie, Sistemul de Monitorizare Electronică este funcțional în mai multe județe din țară, printre care și Oltul. Inspectoratul de Poliție Județean a primit peste 120 de kit-uri cu brățări electronice și telefoane mobile pentru monitorizarea agresorilor. În cadrul unei conferințe de presă, organizată astăzi, la sediul IPJ Olt, inspectorul șef Ionuț Ilinca a vorbit despre noile dispozitive și despre modul de funcționare a acestora.
Utilizarea acestor sisteme permite adoptarea unor măsuri pentru prevenirea și contracararea unui eventual contact fizic între victima violenței domestice și agresor, respectiv respectarea regulilor impuse de executarea măsurii arestului la domiciliu, controlului judiciar și controlului judiciar sub cauțiune.
Judeţul Olt este cuprins în cea de-a treia etapă de implementare, alături de alte 17 județe din țară, printre care Dolj, Gorj, Argeș și Brăila. În primele 8 luni ale acestui an, polițiștii olteni au emis 272 de ordine de protecție provizorii, 93 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecție de instanțele de judecată. În aceeași perioadă, polițiștii au intervenit la 1.752 de cazuri de violență domestică, dintre care 781 în mediul urban și 971 în mediul rural.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE