Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Simulare de accident pe drumul expres. A fost activat Planul Roșu
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 92

Mobilizare de forte de intervenție pe Drumul Expres. A fost simulată intervenția la un grav accident de circulație, iar autoritățile au declanșat Planul Roșu. Zeci de echipaje au ajuns la fața locului. Astfel de exerciții au scopul de a pregăti forțele de intervenție în cazul unui situații reale, cu un număr mare de victime.


 Astăzi au fost testate forțele de intervenție din județul Olt. Pe Drumul Expres, la ieșirea din Slatina spre Valea Mare, a fost simulată intervenția în cazul unui grav accident de circulație. Zeci de echipaje de la Pompieri, Poliție, Ambulanță și alte forțe de intervenție au ajuns la fața locului. Conform scenariului, în urma unui accident rutier produs între o autocisternă încărcată cu clor, un microbuz și un autoturism, au rezultat 14 victime, dintre care patru persoane încarcerate, iar două în stop cardio-respirator. Având în vedere numărul mare de victime, la nivelul judeţului Olt s-a activat planul roşu de intervenţie.
Au intervenit șapte echipaje de prim-ajutor din cadrul SMURD Olt, autospeciala pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala pentru descarcerare, cu punctul medical avansat, punctul de comandă mobil, dar și mai multe autospeciale de stingere și pentru primă intervenție.
Astfel de exerciții sunt organizate de ISU Olt trimestrial. Ultimul a avut loc în luna mai. Sunt activități complexe, cu numeroase forțe de intervenție și au un rol foarte important pentru pregătirea acestora.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE