Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Polițiștii, acțiuni de informare în zona Dunării
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 34

Sunt acțiuni ample de informare în zona Dunării, în contextul creșterii debitului fluviului, în zilele următoare. Polițiștii îi informează deja pe localnicii care dețin animale, atât despre obligațiile pe care le au pentru protejarea acestora, dar și referitor la prevenirea apariției unor focare de boli comune ce pot să apară.


 În perioada 26 – 30 septembrie 2024, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Olt desfășoară o serie de activități de informare și conștientizare a populației din localitățile Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea și Gârcov. Oamenii legii vor să îi responsabilizeze pe deținătorii de animale cu privire la obligațiile pe care le au pentru protejarea acestora, în cazul creșterii fluviului Dunărea, dar și despre riscurilor apariției unor viituri.
Având în vedere prognoza hidrologică care estimează o creștere a debitului Dunării, se impune adoptarea unor măsuri preventive menite să asigure protecția animalelor domestice și să contribuie la prevenirea apariției unor focare de boli comune între animale și oameni.
Pe lângă aceste activități de informare, Poliția Olt colaborează și cu unitățile administrativ-teritoriale, pentru a asigura măsurile necesare în caz de calamitate, inclusiv asigurarea surselor de apă potabilă pentru animale, furnizarea minimului necesar de hrană și identificarea unor locații sigure pentru adăpostirea animalelor afectate.
Cel mai important sfat în caz de viitură este ca adăposturile animalelor să fie așezate în zone mai înalte ale gospodăriilor, pentru a reduce expunerea la riscurile de inundație, precum și folosirea lanțurilor sau priponului cu sisteme de prindere rapidă, astfel încât animalele să poată fi eliberate imediat în caz de urgență. Meteorologii anunță dublu pericol la sfârșitul acestei săptămâni. Pentru că odată cu viitura de pe Dunăre, unde este foarte posibil ca pagubele să fie mari, țara noastră va fi lovită de un ciclon devastator. Furtuna Ashley va face ravagii, iar printre județele vizate se află Olt, Dolj, Argeș și Prahova, dar și zona Dunării. Sunt așteptate precipitații de până la 100 litri pe metrul pătrat, și, potrivit meteorologilor, furtuna va lovi aceste zone vizate duminică după-amiază.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE