Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Serviciul Antidrog, noi proiecte de informare și prevenire
12.09.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 149

Serviciul Antidrog Olt începe anul școlar cu numeroase peroiecte pentru prevenirea consumului de droguri în județul. Ofițerii specialiști vor defășura acțiuni de informare nu doar în rândul elevilor și al profesorilor, ci îi vor include în programe și pe părinți. Aceștia au rolul esențial în educarea copiilor și este foarte important să știe cum să intervină în situații critice.


 În anul școlar 2024-2025, ofițerii Antodrog Olt vor desfășura mai multe proiecte de informare și prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor. Multe dintre acțiuni vor avea loc în școli, dar vor fi și alte întâlniri, în special cu minorii, cărora le vor fi prezentate riscurile la care se expun și consecințele consumului de droguri.
Și părinții vor participa la astfel de acțiuni de informare, privind gestionarea și rezolvarea situațiilor atunci când apar conflicte în cadrul familiei. Aceștia vor învăța cum să își controleze emoțiile și să ia cea mai bună decizie pentru copilul lor.
În sprijinul celor de la Antidrog vor veni și polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară, care desfășoară, de asemenea, campanii de informare și prevenire în unitățile de învățământ.
Prevenirea fenomenului dinamic al traficului și consumului ilicit de droguri, în contextul diversificării modelelor de consum, a creșterii disponibilității drogurilor pe piața neagră, constituie o provocare majoră pentru instituțiile MAI, care vor acționa în parteneriat, alaturi de cadrele didactice și de părinti, pentru ca noul an școlar să se desfășoare în siguranță.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE