Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Siguranța copiilor la școală, prioritate pentru ISU
11.09.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 176

„Siguranța copiilor în mediul școlar reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt”. Declarația aparține șefului ISU Olt care, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre acțiunile de verificare și control desfășurate în școlile din județ, cu ocazia începerii noului an.


 Pompierii olteni au fost mobilizați, în această perioadă, pentru verificarea tuturor unităților de învățământ din județ, astfel încât elevii și profesorii să înceapă noul an în condiții de siguranță.
Premergător începerii anului școlar 2024-2025, au fost constituite comisii mixte care au urmărit modul de pregătire a școlilor, pentru desfășurarea în bune condiții a acestui an.
În județul Olt funcționează 164 de unități de învățământ cu personalitate juridică, care au în administrare 502 clădiri, în care funcționează grădinițe, școli, internate sau cantine.
Dintre acestea, 299 de clădiri nu au executat lucrări de investiții și nu necesită autorizație de securitate la incendiu, 116 clădiri necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu, dar nu au obținut acest act administrativ, iar 87 de clădiri dețin autorizație de securitate la incendiu.
Prin activităţile de informare preventivă, cei de la ISU vor ca elevii și cadrele didactice să cunoască foarte bine instituția de învățământ, în sensul de a ști unde sunt amplasate mijloacele de apărare împotriva incendiilor, căile de evacuare sau locul de întâlnire în caz de incendiu.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE