Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Poliția Olt: Început de an școlar fără probleme
10.09.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 147

„Siguranța elevilor – prioritatea noastră”. Este mesajul Poliției Olt, cu ocazia începerii noului an școlar. Zeci de patrule și echipaje formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali, s-au aflat în prima zi de școală în zona unităților de învățământ din Slatina, pentru prevenirea evenimentelor de orice fel. Iar obiectivul a fost atins, au spus, astăzi, șefii Poliției și Jandarmeriei Olt.


 Anul școlar 2024-2025 a început în liniște și suiguranță, în județul Olt. Reprezentanții Poliției, cei ai Jandarmerei, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Antidrog Olt au organizat, astăzi, o conferință de presă, pentru a vorbi despre deschiderea școlilor. Oamenii legii spun că, ieri, prima zi de școală, a fost una liniștită, fără fapte grave.
În anul școlar 2024-2025, activitățile din domeniul siguranței școlare vor viza prevederile Planului Național de Combatere a Violenței Școlare, al cărui obiectiv este asigurarea unui mediu sigur și de susținere pentru elevi, profesori și părinți la nivelul unităților de învățământ.
Polițiștii olteni, anterior debutului noului an școlar, au desfășurat acțiuni de verificare a modului de asigurare a unităților de învățământ cu sisteme de securitate private. Acestea au vizat întreaga rețea de învățământ preuniversitar, iar în urma
controalelor a fost constatată o infracțiune și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.800 de lei. Infracțiunea se referă la faptul că o unitate de învățământ a montat sistem video de supraveghere, fără autorizație în acest sens. Iar sancțiunile au fost aplicate agenților de pază.
Din totalul unităților școlare, aproximativ 75% dispun de sisteme de securitate, pază umană și sisteme tehnice de alarmare împotriva efracției, în timp ce 25% nu au asemenea dotări. Acțiunile vor continua cu verificarea microbuzele școlare, atât la debutul anului școlar, cât și pe parcursul acestuia, pentru ca transportul elevilor să se realizeze în condiții de siguranță.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE