Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primul deces din cauza caniculei
19.07.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 404

Canicula a făcut prima victimă în județul Olt. Un bărbat de 74 de ani, din comuna Ianca, a decedat din cauza temperaturilor prea mari înregistrate în aceste zile. Din păcate, nu este singurul incident înregistrat din cauza caniculei.


 Este anchetă la Direcția de Sănătate Publică Olt, după ce canicula a făcut prima victimă în județ. Este vorba despre un bărbat din comuna Ianca ce a decedat din cauza temperaturilor extreme, spun autoritățile.
Ieri, în localitatea Tufeni a fost înregistrat un alt eveniment tot din cauza caniculei. Un bărbat din Valea Mare, angajat al unei societăţi cu punct de lucru în Slatina, a murit, după ce s-a simţit rău în timp ce tăia cu autogenul un utilaj agricol, pe raza localităţii Tufeni. Muncitorul cu vârsta de 52 de ani s-a simţit rău și a fost solicitată ambulanţa. El a decedat ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. ITM Olt a deschis o anchetă, pentru a verifica dacă angajatorul a respectat măsurile pe care trebuie să le ia în zilele cu temperaturi ridicate.
De asemenea, miercuri noaptea, un alt bărbat, de 60 de ani, din Slatina, a suferit hipertermie. El a fost găsit căzut în casă, în stare gravă, fiind transportat imediat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.
Iar în urmă o o săptămână, o altă persoană a avut de suferit din cauza căldurii. Un bărbat s-a prezentat la Urgențe în stare critică, după ce i s-a făcut rău în soare. A fost resuscitat și intubat, fiind internat la Terapie Intensivă. În prezent, starea lui de sănătate este stabilă.
Timp de o săptămână, județul Olt s-a aflat sub atenționare de caniculă. A fost Cod Roșu, iar temperaturile au ajuns la peste 42 de grade Celsius la urmbră. Chiar dacă acum nu mai este Cod Roșu, medicii avertizează că trebuie să ne ferim în continuare de temperaturile ridicate. Să mărim perioada în care nu trebuie să ne expunem la soare, să avem grijă la disconfortul termic foarte accentuat și să ne hidratăm corespunzător.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE