Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fără amendă rutieră acasă
05.07.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 274

Noutăți în ceea ce privește modalitatea de aplicare a sancțiunilor în trafic. Un șofer care refuză să semneze procesul-verbal, atunci când este sancționat de Poliţie, iar refuzul este înregistrat audio-video, nu va mai primi amenda acasă.


 Fără amendă rutieră trimisă acasă. Sunt noi prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției. Mai exact, șoferii sancționați care refuză să semneze procesul-verbal, iar refuzul este înregistrat audio-video, nu vor mai primi amenda acasă.
Polițiștii rutieri, în cadrul acţiunilor, desfășoară şi activităţi de informare a conducătorilor de vehicule cu privire la noile prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului-verbal de constatare şi sancționare a contravenției.
Prin urmare, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al acestuia.
Pentru a obține o copie, demersurile vor fi întreprinse de către contravenient, care va trebui să solicite ulterior emiterea acesteia unității din care face parte agentul constatator. Acţiunile pe linie rutieră vor continua şi în perioada următoare.
„Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste prudenţă, să respecte regulile de circulaţie, indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren şi să nu consume alcool sau substanţe interzise dacă urcă la volanul vehiculului”, transmite Poliția Olt, printr-un comunicat de presă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE