Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Protestele consilierilor de probațiune, suspendate
03.07.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 94

După zile în șir de proteste, promisiuni și așteptare, consilierii Serviciului de Probațiune au primit un răspuns pozitiv, însă numai pentru 3 luni. Pentru că situața continuă să fie incertă în justiție, aceștia suspendă protestele. Manifestările vor fi însă reluate din toamnă, dacă înceând cu luna septembrie nu vor primi salariul corect.


 Protestele consilierilor de Probațiune Olt au fost suspendate. Asta după ce, la ultimele negocieri, consilierii din toată țara au primit asigurări că le vor fi acordate drepturile salariale începând cu luna iunie. Majorările salariale au fost acordate prin ordinul Minstrului Justiției, însă plata nu a fost făcută. Iar situația rămâne incertă în continuare întrucât promisiunile sunt valabile doar pentru trei luni: iunie, iulie și august. Începând din septembrie, însă, este posibil ca drepturile salariale ale consilierilor de probațiune să nu mai fie acordate. În plus, nici din urmă nu se acordă un leu la salariu, spun aceștia. Lucru ce îi va scoate din nou în stradă pe angajații din justiție. Așa că, deocamdată, fără proteste. Din toamnă însă, manifestările vor continua mult mai serios, susțin angajații din Justiție. Pentru că, în urma nenumăratelor proteste, fără răspuns, mai mulți consilieri de probațiune din țară au intrat în greva foamei, iar alții au demisionat.
Ultimul protest al angajaților Serviciului de Probațiune a avut loc pe 19 iunie, la București. Peste 600 de angajați ai Ministerului Justiției, printre care și consilieri din Olt, au manifestat atunci, nemulțumiți că nu au primit majorările salariale promise cu mult timp în urmă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE