Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
ISU: „Atenție la suprasolicitarea instalațiilor electrice”
15.11.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 168

„Atenție la suprasolicitarea instalațiilor electrice”! Este mesajul pompierilor olteni, după ce, în ultima perioadă, au avut loc mai multe incendii la locuințe și gospodării. Necurățarea coșurilor de fum, folosirea mijloacelor de încălzire defecte, și, mai ales, suprasolicitarea instalațiilor electrice, sunt principalele cauze de izbucnire a incendiilor.


 Statistica incendiilor din ultimii ani, produse în județul Olt, arată că în perioadele cu temperaturi scăzute majoritatea incendiilor la gospodării au drept cauze instalaţiile de încălzire. Acestea, fie sunt improvizate, exploatate necorespunzător, neverificate și necurățate sau suprasolicitate. Pentru a preveni astfel de evenimente care, de multe ori, se pot sfârşi tragic, reprezentanții ISU Olt vin cu recomandări.
Este obligatoriu ca, înaintea sezonului rece, cel puţin odată pe an, să fie făcut controlul mijloacelor de încălzire pentru înlăturarea defecţiunilor şi al asigurării funcţionării acestora.
De asemenea, mare atenție la suprasolicitarea instalațiilor electrice. Multe incendii se produc și din această cauză, spun pompierii. Potrivit datelor Centrului Operațional Județean, în primele șase luni ale anului 2023, în Olt au fost 52 de incendii din cauza instalațiilor electrice defecte sau improvizate și 19 incendii au izbucnit din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE