Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Polițiștii, acțiune de prevenire pe stadion
13.11.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 102

Acțiune pentru prevenirea infracțiunilor pe … stadion. În week-end, polițiștii și jandarmii olteni au fost prezenți la meciul de fotbal ce a avut loc la Slatina, pentru a desfășura activități informativ-preventive pe linia prevenirii violenței domestice, a traficului și consumului ilicit de droguri, a victimizării minorilor și a furturilor.


O altfel de acțiune a Poliției pentru prevenirea infracțiunilor în județul Olt. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu jandarmii s-au aflat, în week-end, pe stadionul ”1 Mai” din Slatina, la meciul de fotbal din liga a II –a. Oamenii legii au stat de vorbă cu spectatorii despre cum pot fi prevenite infracțiunile și cât de important este acest lucru.
„În cadrul discuțiilor inițiate, polițiștii au prezentat cetățenilor informații cu privire la violenta domestică, în principal, persoanelor vulnerabile (vârstnici, femei și copii), care pot fi victimele unor astfel de acte, dar și cunoscuților acestora care doresc să le acorde sprijin, în acest sens, fiindu-le oferite și materiale informativ-preventive. În scopul reducerii riscului victimizării, polițiștii au recomandat cetățenilor să nu accepte violența fizică, să sune la 112 atunci când sunt în pericol și să ceară ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin și adǎpost”, transmite Poliția Olt, într-un comunicat de presă.
De asemenea, au fost desfășurate activități informativ-preventive pentru conștientizarea efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de substanțe psihoactive și pentru abordarea unui stil de viață responsabil.
Totodată, au fost abordate și teme precum disparițiile de copii și plecările voluntare, polițiștii urmărind creșterea gradului de informare în rândul copiilor cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare din familie.
Pentru a preveni disparițiile de minori sau plecările voluntare, oamenii legii au transmis copiilor o serie de recomandări și sfaturi în acest domeniu, încurajându-i să aibă o bună comunicare cu familia sau reprezentanții legali.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE