De la începutul anului, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au desfășurat o serie de acțiuni de informare în rândul cetățenilor, privind prevenirea incendiilor de vegetație uscată. Pe lângă sfaturile oferite, pompierii au încercat să-i facă pe oameni să devină mai responsabili atunci când văd un astfel de incendiu.
Incendierea de miriști și vegetație uscată pe un teren se poate face numai în anumite condiții. Dacă suprafața respectivă este infestată cu dăunători și nu există altă metodă pentru distrugerea acestora. În plus, trebuie obținut permis de lucru cu focul și trebuie fie luate măsuri pentru ca incendiul să nu se extindă.
Amenda pentru incendierea unei suprafețe de miriști sau vegetație uscată este cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei. Problema este că autorii nu sunt prinși. Pompierii spun că este nevoie de o implicare mai mare din partea cetățenilor, care trebuie să știe cum să acționeze într-o astfel de situație.
De la începutul anului, în județul Olt au fost 314 incendii de vegetație uscată, din cele 611 incendii cât au fost în total. Un astfel de incendiu a avut loc zilele trecute, în comuna Osica de Sus, iar focul s-a extins la două case, care au fost distruse în proporție de 50%.