Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Avocatură fără drept, pedepsită
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 191

Practicarea avocaturii fără drept se pedepseşte conform legii. A simţit-o pe pielea sa fostul primar al comunei Valea Mare, Marin Ţuluş, care a fost condamnat pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, dar și pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a profesiei de avocat.




Acuzat de reprezentanţii Baroului Olt că a acordat în mod repetat asistenţă juridică specifică profesiei de avocat, fără a avea această calitate dobândită în condiţiile legii, Marin Ţuluş, membru al Uniunii Naţională a Barourilor din România-Bota a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Slatina la închisoare cu suspendare. Astfel, pe site-ul Baroului se arată printr-o minută penală că acesta este condamnat la:

 "O pedeapsă de 10 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a profesiei şi o pedeapsă de 1 an si 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnatură privată...Se contopesc pedepsele urmând ca inculpatul să execute  pedeapsa cea mai grea de 1 an şi şase luni de închisoare.”

În cele din urmă, în baza articolului 81 din Codul Penal, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 ani şi 6 luni, reprezentând termen de încercare. Pe lângă acestea, Marin Tuluş este obligat la plata cheltuielilor judiciare. Decizia nu este însă definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova.
Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024