Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Evaziune în IT şi construcţii şi în Olt
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 81

Şapte persoane din Olt au fost duse la audieri în urma celor 14 percheziții efectuate duminică într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 30 de milioane de euro.  Polițiștii au descins la mai multe sedii de societăți și domicilii ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, din alte zece județe și municipiul București.




Acțiune de amploare a polițiștilor în 11 județe și în capitală. Oamenii legii au efectuat peste 140 de percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în diverse domenii de activitate, precum IT și  construcţii. În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente financiar-contabile, facturi fiscale, suporturi financiare şi de stocare a datelor informatice, carduri bancare, dispozitive token şi digipass, folosite la tranzacţii bancare, 300.000 de lei, un pistol cu gaze a cărui autorizaţie era expirată şi alte patru arme de vânătoare deţinute fără autorizaţie. 33 de persoane au fost reţinute.

Percheziţiile s-au desfăşurat pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, şi Vrancea. În județul nostru au avut loc 14 descinderi în Slatina, Potcoava, Brebeni și Slătioara, iar șapte persoane au ajuns la audieri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Prin intermediul acestor firme ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de aproximativ 30 de milioane de euro.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024