Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Şi caii se botează
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 102

Slătiorenii şi nu numai au avut astăzi ocazia să admire cele mai frumoase şi mai puternice cabaline din comună, dar şi din localităţile învecinate. Ţesălate şi bine îngrijite, animalele au defilat prin faţa celor prezenţi la cea de-a 22-a ediţie a concursului de frumuseţe şi tracţiune, cunoscut sub numele de „Botezul cailor”.




Dacă e 6 ianuarie e Bobotează şi dacă e Bobotează, an de an pe islazul comunal din Slătioara sunt aşteptaţi cei mai frumoşi cai din judeţ. Şi anul acesta, cetăţeni din localitate, dar şi din Balş, Caracal şi Milcov au venit să-şi etaleze cabalinele.

Fie că se află la prima participare ori au deja experienţa competiţiei, proprietarii au făcut o pasiune pentru acest eveniment.

Puţini ştiu însă că pasiunea pentru aceste animale este una destul de costisitoare.

După ce caii au primit binevcuvântarea preotului, au intrat în concurs în cadrul celor două probe: frumuseţe şi tracţiune. Câştigătorii primelor trei locuri au fost recompensaţi cu premii în valoare de 100, 80 şi 70 de lei. De asemenea au fost oferite şi trei premii speciale, a câte 100 de lei, din partea Consiliului Judeţean, prin reprezentanţii săi de la Centrul pentru Păstrarea şi Promovarea Tradiţiilor.



Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024