Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Atenţie, viscol şi ninsori! Sfaturi de la Poliţie şi Pompieri
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 103

 


Oltul se află sub avertizarea de de cod galben de ninsori, viscol şi ger, iar la această oră pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă.



Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă sunt activitate, iar toate informaţiile legate de starea drumurilor din judeţ, dar şi alte probleme sunt transmise Centrului Operţional ISU Olt. Până aum în judeţul Olt nu sunt drumuri blocate. Poliţia şi ISU Olt au dat câteva sfaturi celor care pleacă la drum în aceste zile.

Cum acţionăm dacă rămânem blocaţi în zăpadă

Astfel, dacă viscolul vă blochează în trafic, în afara localităților, trebuie să trageți pe dreapta și porniți luminile de avarie, să anunțați evenimentul la numărul de urgență – 112, indicând locul unde ați rămas blocat. Trebuie să rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze. Nu părăsiți autoturismul dacă nu vedeți în apropiere o clădire în care ați putea să vă adăpostiți. Porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră şi mișcați-vă pentru a menține organismul cald, evitând extenuarea. Este important să porniți lumina din interior, pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza.

Informaţi-vă atunci când plecaţi la drum!

 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt face următoarele recomandări cetăţenilor.

-  Verificați sobele, centralele termice, și coșurile de evacuare a fumului și gazelor, pentru a preveni eventualele incidente cauzate de defecțiuni tehnice. Amplasați mijloacele de încălzire departe de materialele combustibile.

- Atenționați autoritățile locale cu privire la persoanele fără adăpost pe care le întâlniți sau despre care aveți cunoștință.

- Evitați să plecați la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică. Dacă, totuși, deplasarea este necesară, informați-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate.

- Asigurați-vă că sistemul de încălzire al autoturismului funcționează și echipați corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă.

Oltul va ieşi de sub atenţionarea de cod galben de viscol şi ninsori în această seară, la ora 20.00.

CRINA JILAVU
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024