Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Unitatea de primiri urgenţe, inaugurată în Ajunul Crăciunului
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 110

Unitatea de Primiri Urgenţe a fost inaugurată în Ajunul Crăciunului, în prezenţa ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, a preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, vicepreşedintele Marius Oprescu şi primarul Slatinei, Minel Prina.


Consiliul Judeţean Olt, Primăria Slatina, Ministerul Sănătăţii au alocat fonduri pentru modernizarea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Investiţia de nouă milioane de lei a fost inaugurată în Ajunul Crăciunului.

„Urgenţa numărul unu este ca la Slatina să avem servicii medicale de calitate, iar cei care vin în această unitate medicală să aibă condiţii de spitalizare la standarde europene. Şi Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Slatina s-au implicat în acest proiect pentru că ne dorim ca SJU să fie un spital modern şi un model pentru alte judeţe” a spus Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt.

„Este cel mai frumos cadou pe care autorităţile îl puteau face oltenilor”



Proiectul de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe a costat 3,5 milioane de lei, Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Slatina au alocat câte de 1,5 milioane de lei, iar Ministerul Sănătăţii, 5 milioane de lei. La acestea s-au aduăgat şi modernizarea întregii unităţi şi dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie.

„Este cel mai frumos cadou pe care autorităţile locale şi judeţene îl puteau face locuitorilor judeţului Olt. Suntem la al doilea pas pe care îl facem la SJU Slatina, după ce Ambulatoriul a fost reabilitat acum doi ani. Eu am două sensibilităţi, educaţia şi sănătatea şi constat că ele devin sensibilităţi ale tuturor. Trebuie să rezolvăm toate problemele care sunt aici, pentru ca peste patru-cinci ani să nu mai fie nicio diferenţă între un spital din Viena şi cel de la Slatina”, a declarat Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor.



Investiţiile la SJU vor continua şi în 2015

Unitatea de Primiri Urgenţe a fost extinsă cu 700 de metri, iar cea veche a fost modernizată. „Este rezultatul auditului pe care l-au făcut specialiştii italieni. Am modernizat şi dotat Unitatea de Primiri Urgenţe, am amenajat zona din faţă, iar investiţiile la Spitalul Judeţean vor continua şi în anul viitor când vom reabilita patru etaje”, a explicat Marius Oprescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt.

„Mă bucur că am inaugurat în Ajunul Crăciunului această investiţie. Slatina este un exemplu de bună practică pentru că patru instituţii au colaborat la acest proiect. Trebuie să continuăm investiţiile, iar Primăria Slatina va finanţa şi alte proiecte ale Spitalului Judeţan de Urgenţă Slatina”, a spus primarul Slatinei, Minel Prina.

Aparatura medicală de la UPU are o valoare de cinci milioane de lei. A fost achiziţionat cu computer tomograf, un defibrilator manual, pulsiometre, ecograf Doppler, ecograf pediatric, incubatoare, paturi mobile, tărgi, dar şi alte aparate specfice unei unităţi de primiri urgenţe moderne.

CRINA JILAVU
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024