Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Un jurământ, 300 de inimi
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 111

La 25 de ani de la Revoluţia din 1989, aproximativ 300 de tineri ostaşi au jurat credinţă patriei, în centrul Caracalului şi şi-au legat viaţa de haina militară şi idealurile armatei române. Ei sunt cei care vor merge în teatrele de operaţiuni din zonele de război şi care în orice moment sunt gata de sacrificiu pentru ţară şi popor.




În fiecare an, 1.000 de tineri soldaţi învaţă regulile armatei  la Batalionul de Instrucţie din Caracal, iar ultima promoţie din acest an a depus jurământul în centrul oraşului. 300 de ostaşi au defilat mândri în faţa familiilor şi cetăţenilor din Caracal.

Iar, pentru câteva secunde, cu toţii au fost un singur suflet şi un singur glas pentru că viaţa lor va fi dedicată de acum înainte armatei române şi patriei. Disciplina, onoarea, demnitatea şi spiritul de sacrificiu îi vor călăuzi în viaţă.

Generalul Vasile Roman, şeful Instrucţiei şi Doctrinei din Statul Major al Forţelor Terestre le-a explicat tinerilor ostaşi cum va fi viaţa lor de acum înainte.

Tinerii de azi, emoţionaţi, ce ţin strâns în mână arma vor fi viitorii soldaţi, dârzi, demni şi gata oricând de sacrificiu. Pentru ei, Caracalul va însemna întotdeauna începutul carierei militare.

Alături le-au fost părinţii şi iubitele, care i-au privit cu emoţie şi mândrie şi au înţeles că el, fiul sau iubitul, s-a schimbat. A devenit un adevărat bărbat.

REDACTOR: CRINA JILAVU
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024