Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
După 25 de ani a mai rămas o speranţă
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 95

Au trecut 25 de ani, dar parcă au fost ieri acele momente când viaţa lor, a noastră, s-a schimbat radical. Lucrau la Uzina de Aluminiu sau la Textila, mergeau acasă, la ţară, să taie porcul şi cu toţii sperau în acele momente că libertatea înseamnă un trai mai bun, ca în Vest. Acum însă, cuprinşi de nostalgii, dezamăgiţi, cei care în 1989 credeau în idealurile Revoluţiei, mai au o speranţă, că, poate, cei de azi vor învăţa din greşelile celor două decenii şi jumătate şi vor începe să construiască România următorilor 25 de ani.
În urmă cu 25 de ani, pe 18 decembrie, Timişoara îşi plângea şi număra morţii. Erau tineri care, în numele unui ideal, numit libertate, au protestat, iar replica regimului comunist au fost gloanţele. Şi parcă întreaga Românie s-a trezit. Au urmat Bucureştiul şi celelalte oraşe unde oamenii au ieşit în stradă pentru a scăpa de comunism şi de regimul condus de Nicolae Ceauşescu. Nimeni nu a uitat acele moment, când, înainte de Crăciun, a început Revoluţia.

Iar locul speranţei a fost luat, în cei 25 de ani de tranziţie nesfârşită, de dezamăgire.

Totul a început pe 16 decembrie 1989, când, în jurul bisericii reformate din Piaţa Regina Maria din Timişoara, oamenii protestau faţă de decizia regimului de a-l evacua pe pastorul Laszlo Tokes. Atunci s-a strigat prima dată „Jos Ceauşescu”. Protestele au continuat şi în zilele următoare când s-a tras în demonstranţi. Revolte au izbucnit şi în alte oraşe şi nici intervenţia lui Nicolae Ceauşescu de la balconul Comitetului Central nu a liniştit mulţimea. S-a dat ordinul ca demonstraţiile să fie înăbuşite şi au început luptele de stradă. Soţii Ceauşescu au încercat să fugă, au fost prinşi, judecaţi şi împuşcaţi pe 25 decembrie. Peste 1.100 de persoane au murit şi alte 3.300 au fost rănite în zilele lui Decembrie 1989.

REDACTOR: CRINA JILAVU
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE