Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ştiri pe scurt
05.01.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 136

  IMPOZIT ELIMINAT ÎN SECTORUL IT


Noul Guvern vrea sa extindă, din anul 2017, eliminarea impozitului de 16% pe veniturile lucrătorilor din tehnologia informaţiei şi la cei cu studii medii, conform programului de guvernare depus la Parlament.
„Pentru a încuraja dezvoltarea sectorului IT&C, a fost eliminat impozitul pe venitul IT-știlor cu studii superioare. Această măsură, împreună cu o creștere economică susținută a României, a făcut ca, în ultimii 2 ani, ponderea în PIB a sectorului IT din România să o depășească pe cea a agriculturii și să fie în jurul valorii de 6%. Începând cu 2017, propunem extinderea neimpozitării venitului și pentru IT-stii cu studii medii, dar și pentru medici și toți cei care lucrează în cercetare. În felul acesta, IT-ul, cercetarea și sănătatea vor deveni domeniile care vor putea să aibă cea mai mare creștere în cazul contribuției acestora la PIB” - se arată în programul Guvernului Grindeanu, învestit in funcţie miercuri.



RESTAURANTELE, TAXE DIFERENŢIATE

Începînd de la 1 ianuarie 2017 se introduce un impozit diferenţiat pentru baruri, restaurante şi hoteluri. Acesta va fi calculat în funcţie de suprafaţa şi locaţia afacerii. Legea aduce modificări consistente, în special coeficienţilor pe baza cărora vor fi impozitate aceste tipuri de afaceri. Astfel, cu cât suprafaţa este mai mare şi mai aproape de zonele centrale din marile oraşe, cu atît impozitul forfetar anual va fi mai mare. Impozitul se aplică firmelor care desfăşoară activităţi în sectorul turistic, restaurante şi alimentaţie publică şi se calculează în funcţie de anumite variabile: rangul localităţii în care este amplasată unitatea, suprafaţa acesteia sau sezonalitatea.



MĂSURI PENTRU REDUCEREA ABANDONULUI ŞCOLAR

Ministerul Educaţiei ia măsuri pentru reducerea abandonului şcolar, fenomen în creştere, în ultimii ani. Profesorii care predau în şcoli din medii defavorizate şi depun eforturi pentru a ţine copiii în şcoală vor avea şanse mai mari pentru a primi gradaţia de merit, ceea ce înseamnă 25% din salariu, bani acordaţi timp de cinci ani. Abandonul şcolar este un fenomen din ce în ce mai îngrijorător. România şi-a asumat în faţa Uniunii Europene să reducă abandonul şcolar la 10% până în 2020. Doar că, în loc să scadă, rata abandonului a crescut în ultimii ani. De la 17%, cât era în 2013, a ajuns la 19%, anul trecut.



TRADIŢII ŞI SUPERSTIŢII DE BOBOTEAZĂ

 Boboteaza, sărbătorită, în ziua de 6 ianuarie, încheie ciclul sărbătorilor de iarnă şi are, pe lângă înţelesurile creştine, trăsături de mare sărbătoare populară. Conform tradiţiei, în această zi preotul sfinţeşte apa unui râu, aruncând în ea o cruce, care trebuie adusă înapoi. Bărbatul care reuşeşte să scoată crucea din apă va avea noroc tot anul. Există şi credinţa că în noaptea de Bobotează fetele îşi pot vedea ursitul. Se spune că dacă îşi leagă pe inelar un fir roşu de mătase şi îşi pun sub pernă o crenguţă de busuioc, îşi vor visa alesul. Se mai spune că fetele care alunecă pe gheaţă şi cad în această zi se vor mărita sigur până la sfârşitul anului. Se spune că apa sfinţită, numită agheasma mare, adusă în această zi de la biserică, e miraculoasă. Cu doar câteva picături poţi vindeca deochiul, alcoolismul, sterilitatea sau crizele de nervi. De asemenea, se poate curăţa casa de duhurile rele. Agheasma mare se ia dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 8 zile, până la 14 ianuarie.

Redactor: Mirela Vârşă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE