La Liceul Tehnologic Metalurgic din Slatina, doar 3 din cei aproximativ 20 de elevi care au participat la simulare ar fi obținut diploma de bacalaureat. Situația ar fi fost probabil și mai gravă dacă prezența la testare ar fi fost completă, având în vedere că nu toți elevii din clasele terminale au participat.
Rezultatele sunt superioare celor din 2024, însă continuă să fie sub nivelul așteptărilor. Matematica rămâne disciplina care le-a creat cele mai mari dificultăți elevilor, fiind materia cu cele mai scăzute note la nivel general.
Și în acest an, cele mai bune procente de promovare au fost înregistrate la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina și Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal. La polul opus, liceele tehnologice continuă să nu reușească să pregătească elevi care să poată promova examenul național.
În perioada următoare, fiecare unitate de învățământ preuniversitar va implementa măsuri concrete menite să sprijine elevii în vederea unei pregătiri mai riguroase pentru sesiunea de bacalaureat.
În județul Olt, dintr-un total de 2.746 de elevi înscriși pentru cele trei probe, doar 1.550 au fost prezenți. Majoritatea absenților provin din rândul elevilor de la învățământul seral. Dintre cei prezenți, doar 47,48% ar fi promovat bacalaureatul, conform notelor obținute la simulare.