Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Extemporal la gastronomie pentru liceeni
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 38

Liceenii cu profil gastronomic au avut, astăzi, extemporal la gătit în aer liber. Concursul județean a ajuns la cea de-a treia ediție, iar nivelul competiției a crescut de la an la an. Cele mai bune preparate au fost premiate cu diplome și trofee, oferite de Consiliul Județean Olt și de Secția de Etnografie a Muzeului Județean.


 Mai multe echipaje de elevi de la patru licee cu profil gastronomic au participat la un concurs practic de gătit, în curtea Casei Muzeu Gunka și Spiru Vergulescu din Slatina. Competiția denumită „Extemporal la gastronomie” le-a pus copiilor la încercare toate abilitățile teoretice și practice legate de rețetele tradiționale românești.
Tema impusă a fost să realizeze preparate din bucătăria tradițională românească, aducând la viață gustul de altă dată al mâncării bunicilor.
Cele mai apreciate preparate au fost premiate de organizatori cu diplome și trofee. Mai mult decât atât, toți participanții la această competiție, indiferent de locul ocupat, vor primi și o notă mai mare la proba practică a meseriei alese.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024