Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Elevii din Grecia și Malta au vizitat sediul CJ Olt
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 119

Elevii și profesorii din Grecia și Malta, care au venit la Slatina în cadrul unui program Erasmus, au vizitat, astăzi, sediul Consiliului Județean Olt. Ei au fost primiți cu căldură și prietenie de reprezentanții Consiliului Județean, iar, la finalul întâlnirii, aceștia le-au oferit câte un cadou care să le amintească mereu de municipiul Slatina.


 Vizită internațională, astăzi, în sala de ședinte a Consiliului Județean Olt. Cei 25 de elevi și cadre didactice din Malta și Grecia, care au venit la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” din Slatina, prin programul Erasmus+, pentru a face un schimb cultural și pentru a afla mai multe despre teme importante precum incluziunea socială, au mers, astăzi, la Consiliul Județean Olt. A fost o vizită interesantă, prietenoasă și foarte interactivă.
Acum, când vă adunați la Slatina pentru ultimul stadiu al acestui proiect, puteți reflecta la progresul mare pe care l-ați făcut. Acesta nu este doar un proiect, este un testamant al puterii, educației, incluziunii și unității. Ați arătat că lucrând împreună le puteți oferi studenților, indiferent de mediul din care vin, șansa de a se implica în dialog european important.
Elevii din Grecia și Malta au fost impresionați de cum arată școlile din municipiul Slatina și, mai ales, de frumusețea orașului.
Pentru grupul de elevi și cadre didactice din Grecia și Malta, această activitate a însemnat mai mult decât un proiect.
Proiectul Erasmus+ care implică școli din Malta, România și Grecia își propune să atingă obiectivul strategic de creștere a gradului de conștientizare a incluziunii la nivelul comunicării interpersonale în școală, în urma perioadei de pandemie în contextul învățământului la distanță inclusiv a dezvoltării unui învățământ de calitate.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024