Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bacalaureat 2025, un examen controversat
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 214

Pentru prima oară în istoria recentă a educației din România, examenul de Bacalaureat 2025 va avea loc în timpul anului școlar. Deși a stârnit numeroase controverse la început, decizia va fi pusă în practică. Chiar dacă nu sunt de acord în totalitate cu noul calendar de examene, profesorii și elevii spun că vor trebui să se mobilizeze și să se adapteze schimbărilor.


 Deși majoritatea profesorilor o consideră o anomalie, organizarea Bacalaureatului 2025 în timpul anului școlar este o certitudine. Profesorii spun că noul calendar va duce la disfuncționalități majore, cu posibile erori de evaluare și suprasolicitarea cadrelor didactice.
Elevii s-au adaptat din mers la schimbare și iau în considerare mai mult partea pozitivă a noului calendar. Faptul că vor scăpa mai repede de stresul examenului, le dă un elan pentru a învăța într-un ritm susținut.
Psihologii sunt de părere că atât elevii, cât și profesorii se vor adapta noilor schimbări, chiar dacă există și minusuri în această decizie.
În perioada 27 ianuarie – 7 februarie are loc evaluarea competențelor, iar probele scrise se desfășoară între 10 și 16 iunie. Afișarea primelor rezultate va avea loc pe 20 iunie. Probele de competențe s-au mai susținut în iarnă o singură dată, pentru examenul de Bacalaureat din 2018.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024