Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vai de școala care-ncepe
06.09.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 241

Școala va începe în toate unitățile de învățământ din județul Olt în sălile de clasă. Însă nu în cele mai bune și sigure condiții. În urma acțiunilor de control ale ISU și DSP au fost publicate rezultate îngrijorătoare. Sute de școli nu sunt sigure la incendiu, și mai bine de 80 dintre acestea fie au condiții primitive de igienă, fie nu au apă potabilă, fie sunt reale pericole de transformare în focare de infecție.


 După o vacanță de vară de trei luni de zile, elevii din județul Olt vor începe, luni, școala. Prefectura Județului Olt, prin intermediul echipelor mixte constituite, au verificat starea clădirilor în care copiii ar urma să își desfășoare cursurile, iar realitatea din teren ridică atât motive de bucurie, cât și mai multe semne de întrebare.
Despre cât de sigure vor fi școlile în care copiii vor învăța, Prefectul județului Olt ne-a prezentat cifre alarmante. 116 școli nu au aviz de securitate la incendiu, iar 88 nu au aviz de la DSP. Asta înseamnă că acele clădiri pot lua foc oricând, nu dispun de apă potabilă, au toalete în curte sau pot deveni adevărate focare de infecție.
Din surse neoficiale am aflat că cele mai grele condiții sunt în zona de nord a județului și în locurile în care seceta excesivă a afectat izvoarele, puțurile și pânza freatică. Săptămâna următoare, Prefectura Județului Olt va primi și raportul DSP cu privire la școlile care nu dispun de apă potabilă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE