Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
A crescut promovabilitatea la BAC-ul de toamnă
02.09.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 189

Peste 200 de contestații au fost depuse în urma afișării rezultatelor inițiale ale celei de-a doua sesiune ale examenului de BAC. Și de data aceasta, cele mai multe nemulțumiri ale candidaților au fost la matematică, istorie și la disciplinele specifice profilului și specializării. În urma soluționării contestațiilor, procentul de promovare a crescut cu aproximativ patru procente.


 Examenul Național de Bacalaureat din acest an a ajuns la final. Ministerul Educației a publicat rezultatele contestațiilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului. La nivelul județului Olt, peste 200 de candidați au fost nemulțumiți de notele obținute, cele mai multe fiind la materii precum matematica, istoria și disciplinele specifice specializării fiecărui absolvent. Cele mai mari diferențe au fost, însă, la limba și literatura română, acolo unde loteria contestațiilor a oferit atât momente de bucurie, cât și de tristețe, diferența dintre nota inițială și cea recorectată fiind de aproximativ 1,5 puncte în plus sau în minus.
În urma rezultatelor finale înregistrate, promovabilitatea la nivelul județului Olt a crescut cu aproximativ 4%, fiind mai mare decât cea de anul trecut.
La prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2024, în județul Olt au promovat 1648 de candidați din 2263 de absolvenți prezenți, reprezentând o rată de promovare de 72,8%.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE