Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Începe școala fără autorizații de funcționare
30.08.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 186

Aproximativ 100 de unități de învățământ din județul Olt nu ar trebui să înceapă anul școlar, dacă lipsa avizelor sanitare de funcționare și cele de securitate la incendiu ar atrage și o obligație. Asta înseamnă că mii de elevi vor începe școala în clădiri nesigure. Există și situații în care copiii vor fi relocați în alte unități de învățământ din cauza anumitor lucrări de reabilitare. Comisia mixtă a Instituției Prefectului Județului Olt va prezenta, în perioada următoare, un raport detaliat referitor la situația reală a școlilor din rural și urban.


 Școli în clădiri vechi, nereabilitate și toalete în curte. Este realitatea cruntă a multor unități de învățământ din județul Olt în era în care tehnologia și progresul sunt la ordinea zilei. Mai mult decât atât, multe dintre clădirile școlilor din județ, fie nu au autorizații sanitare de funcționare, fie nu sunt sigure la incendiu, fie ambele. Asta înseamnă că mii de copii vor începe anul școlar în clase nesigure, în care oricând va exista un risc de îmbolnăvire sau de expunere la vreun pericol.
Există și situații în care elevii vor începe anul școlar într-o altă unitate de învățământ. Este și cazul copiilor care sunt înscriși la Școala Gimnazială Slătioara. Clădirea școlii se află într-un proces de reabilitare și de modernizare, iar lucrările nu vor putea fi încheiate până la data de 9 septembrie. Pentru a nu muta cursurile în mediul online, directorul unității de învățământ a luat decizia de a reloca elevii în grădinița din comună.
Așadar, cu sau fără autorizații, școlile își vor deschide porțile și vor începe în data de 9 septembrie.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE