Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Emoțiile examenului de definitivat pentru profesori
24.07.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 318

Cadrele didactice care au reușit să promoveze titularizarea și au intrat în sistem au susținut o nouă evaluare. Examenul național de definitivat a avut parte de o probă scrisă dificilă. La ieșirea din sală, candidații au ieșit încrezători, dar spun că subiectele au fost foarte multe.


 Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. La nivelul județul Olt au fost înscriși puțin peste 100 de candidați, 10 dintre ei fiind absenți.
Subiectele au fost multe și dificile, iar cele patru ore de timp de rezolvare par să fi fost insuficiente. Cu toate acestea, candidații au ieșit încrezători și speră la o notă care să le asigure intrarea definitivă în sistemul de învățământ.
Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat dobândesc titlul de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar și își pot asigura continuitatea catedrei pe o perioadă nedeterminată.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE