Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CNIM, magnetul copiilor de top de la Ev. Națională
24.07.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 597

În urma primei etape a repartiției computerizate a absolvenților de clasa a VIII - a, trei unități de învățământ din județul Olt și-au păstrat titulatura de licee de top. Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal și Colegiile „Ion Minulescu” și „Radu Greceanu” din Slatina au înregistrat cele mai mari medii de admitere la toate specializările teoretice. Colegiul Național „Ion Minulescu” a rămas, și în acest an, cel mai titrat liceu, fiind ales de majoritatea elevilor care au obținut medii de peste 9 la Evaluarea Națională.


 Colegiul Național „Ion Minulescu” rămâne un magnet pentru elevii de top ai județului Olt. În urma repartizării computerizate pentru admiterea la liceu, majoritatea elevilor din top 20 au ales „Minulescu”. Conducerea unității de învățământ consideră că opțiunile acestor copii oglindesc aprecierea și recunoașterea echipei imbatabile de profesori de aici, o echipă focusată pe ideea de performanță.
Cele trei specializări din oferta educațională a Colegiului Național „Ion Minulescu” au fost identice cu cele de anul trecut: patru clase de matematică-informatică, două clase de filologie și o clasă de științe ale naturii.
La polul opus găsim și licee care nu au reușit să își completeze cifra de școlarizare, toate din afara Slatinei. Cele mai nepopulare licee din acest an au fost Liceul Tehnologic „Dimitrie Petrescu” din Caracal, cu 46 de locuri necompletate și Liceul Tehnologic „Danubius” Corabia, cu 47 de locuri rămase libere. Cea mai mică medie de intrare la liceu s-a înregistrat, însă, la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” din Scornicești, acolo unde ultima medie de admitere din 2024 este de 1,10.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE