Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CNIM/Prietenie româno-franceză
14.05.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 252

Colegiul Național „Ion Minulescu” este, în această perioadă, gazda unui grup de elevi și profesori francezi din localitatea Redon. Chiar dacă au întâmpinat obstacole din cauza pandemiei de COVID-19 și a războiului din Ucraina, prietenia dintre cele două școli a rămas legată, iar, acum, proiectul lor de suflet s-a reluat.


21 de adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, însoțiți de doi profesori sunt, în această perioadă, oaspeții Colegiului Național „Ion Minulescu”. Proiectul intitulat „Colorează-mă cu prietenie” își propune să îi familiarizeze pe copii cu tradițiile, obiceiurile, dar și cu activitățile cotidiene ale oamenilor din România și Franța.
Până să ajungă la „Minulescu”, grupul de francezi a avut parte de mai multe excursii în București și în Craiova, în care au putut vizita mai multe obiective turistice importante, precum Palatul Parlamentului, Centrul Istoric al Bucureștiului, Parcul „Nicolae Romanescu” sau Muzeul de Artă din Craiova.
Prietenia româno-franceză are și o poveste interesantă. Una dintre profesoarele însoțitoare din Franța predă matematica și este absolventă a Colegiului Național „Ion Minulescu” din Slatina.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE