Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Omul și Colegiul „Ion Minulescu”
13.05.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 284

A fost zi de sărbătoare, astăzi, la Colegiul Național „Ion Minulescu”. Unitatea de învățământ a dat startul evenimentelor dedicate zilelor liceului, dar și personalității marcante a scriitorului Ion Minulescu. Mai mulți profesori, foști absolvenți, dar și actuali elevi au vorbit despre spiritul minulescian și despre ceea ce înseamnă să faci parte din marea familie alb-verde.


Calitate, Notorietate, Inteligență și Merit. Colegiul Național „Ion Minulescu” a dat, astăzi, startul activităților dedicate zilelor liceului, dar și a omului Ion Minulescu.
Pe scenă au urcat oameni cu povești deosebite, legate, în totalitate de spiritul minulescian.
Fie că au avut întipărit în suflet spiritul alb-verde încă de pe băncile școlii, fiind actuali dascăli ai liceului, fie că au îmbrățișat mai târziu identitatea lui Ion Minulescu, profesorii de aici le-au transmis copiilor prezenți în sală o parte din ceea ce înseamnă familia „Minulescu”.
Printre foștii absolvenți care au vorbit în fața tinerilor s-a numărat și Ovidiu Gherghina, reporter OLT Tv și realizator al emisiunii „Ora de Educație”.
Ion Minulescu a fost un poet și prozator român, reprezentant important al Simbolismului românesc. Născut la București, a copilărit la Slatina, de unde este originară mama sa. De-a lungul vieții, Ion Minulescu a fost director general al artelor în Ministerul de culte și arte și a condus publicațiile simboliste Revista celorlalți și Insula. A debutat cu versuri în revista Povestirea vorbii. S-a format sub influența succesivă a lui Duiliu Zamfirescu, Alexandru Macedonski, Ștefan Petică și a simboliștilor francezi și belgieni. Pe lângă poeziile sale marcante, Ion Minulescu a mai scris proză, piese de teatru și cronici dramatice.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE