Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Omul și Colegiul „Ion Minulescu”
13.05.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 300

A fost zi de sărbătoare, astăzi, la Colegiul Național „Ion Minulescu”. Unitatea de învățământ a dat startul evenimentelor dedicate zilelor liceului, dar și personalității marcante a scriitorului Ion Minulescu. Mai mulți profesori, foști absolvenți, dar și actuali elevi au vorbit despre spiritul minulescian și despre ceea ce înseamnă să faci parte din marea familie alb-verde.


Calitate, Notorietate, Inteligență și Merit. Colegiul Național „Ion Minulescu” a dat, astăzi, startul activităților dedicate zilelor liceului, dar și a omului Ion Minulescu.
Pe scenă au urcat oameni cu povești deosebite, legate, în totalitate de spiritul minulescian.
Fie că au avut întipărit în suflet spiritul alb-verde încă de pe băncile școlii, fiind actuali dascăli ai liceului, fie că au îmbrățișat mai târziu identitatea lui Ion Minulescu, profesorii de aici le-au transmis copiilor prezenți în sală o parte din ceea ce înseamnă familia „Minulescu”.
Printre foștii absolvenți care au vorbit în fața tinerilor s-a numărat și Ovidiu Gherghina, reporter OLT Tv și realizator al emisiunii „Ora de Educație”.
Ion Minulescu a fost un poet și prozator român, reprezentant important al Simbolismului românesc. Născut la București, a copilărit la Slatina, de unde este originară mama sa. De-a lungul vieții, Ion Minulescu a fost director general al artelor în Ministerul de culte și arte și a condus publicațiile simboliste Revista celorlalți și Insula. A debutat cu versuri în revista Povestirea vorbii. S-a format sub influența succesivă a lui Duiliu Zamfirescu, Alexandru Macedonski, Ștefan Petică și a simboliștilor francezi și belgieni. Pe lângă poeziile sale marcante, Ion Minulescu a mai scris proză, piese de teatru și cronici dramatice.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024