Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Alexe Marin|Acțiuni de Ziua Internațională a Romilor
05.04.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 239

Ziua de 8 aprilie are o semnificație aparte pentru romii din toată lumea. În această zi sunt sărbătorite drepturile, dar și cultura și tradițiile acestei comunități. Pentru a marca această ocazie, Liceul Tehnologic „Alexe Marin”, în parteneriat cu reprezentanții Partidei Romilor, au organizat, astăzi, un mini-spectacol tematic susținut de elevii claselor IX - XII.


Ziua Internațională a Romilor se sărbătorește, în fiecare an, pe 8 aprilie și are o semnificație aparte pentru reprezentanții acestei comunități din întreaga lume. Această zi ne amintește nu doar de drepturile romilor de pretutindeni, ci ne vorbește și despre frumusețea tradițiilor și obiceiurilor lor. Mai mult decât atât, activitățile organizate cu această ocazie au ca scop accelerarea proceselor de incluziune socială, colaborare și nediscriminare.
Astăzi, elevii și profesorii Liceului Tehnologic „Alexe Marin” au devenit solidari și au organizat în amfiteatrul unității de învățământ un mini-spectacol tematic.
Potrivit recensământului din 2022, în România locuiesc peste 569.500 de romi, aproximativ 3% din populația țării noastre.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE