Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bucătarii de la „P.S.Aurelian”
04.04.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1190

Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” este, și în acest an, vedetă în gastronomie. Doi elevi au reușit să se califice la faza națională a unuia dintre cele mai importante competiții de gastronomie sustenabilă din România. Visul lor este acela de a deveni bucătari renumiți la nivel mondial și lucrează intens pentru a-și îndeplini acest obiectiv.


Doi elevi ai Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian” au dovedit că pot fi bucătari profesioniști. Indiferent de preparatul pe care îl au de făcut, tinerii reușesc să transforme gastronomia în artă, iar preparatele lor pot fi comparate cu cele ale unor chefi bucătari cu experiență. Dovada este calificarea lor la faza națională a uneia dintre cele mai importante competiții de gastronomie sustenabilă.
Gastronomia sustenabilă este un proiect pilot al unei organizații mondiale la care Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” a devenit partener. Scopul este acela de a-i învăța pe viitorii bucătari despre tehnicile moderne de gătit, despre fine-dining, dar și despre importanța prevenirii risipei alimentare.
Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” este singura unitate de învățământ din sud-vestul țării care a implementat această idee a gastronomiei sustenabile. Profesorii de aici speră ca, în viitorul apropiat, Slatina să înființeze un Centru de Excelență pentru bucătari, devenind o premieră națională în rândul liceelor cu profil tehnic și tehnologic.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024