Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│Școli în pericol la cutremur
28.02.2023
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 178

Seria de cutremure din regiunea Olteniei a alertat autoritățile din toate județele țării. Problema cea mai mare apare atunci când vorbim de școli. În județul Olt, din cele 600 de clădiri ale unităților de învățământ, doar 36 sunt și expertizate. Dintre acestea, două se încadrează în gradul I cu risc seismic, șase în gradul II și 21 în gradul III.


 Atenție, cade școala! Nu este vorba de un slogan, ci de o realitate a Oltului. Seria de cutremure din regiunea Olteniei a luat pe nepregătite unitățile de învățământ din județ, iar datele statistice sunt cu adevărat alarmante. Concret, din cele aproximativ 600 de spații școlare, doar 36 sunt expertizate tehnic.
Cele mai mari probleme sunt la Liceul Teoretic „Ioniță Asan” și Grădinița cu Program Normal Broșteni, din comuna Găvănești. Întrucât ambele clădiri prezintă un grad foarte ridicat de prăbușire în cazul unui cutremur, elevii au fost mutați, fie într-un alt corp de clădire sigur, fie într-o altă unitate de învățământ.
La Caracal, autoritățile au intervenit prompt și au pregătit deja un plan de consolidare și reabilitare a corpului vechi de la Liceul Teoretic „Ioniță Asan”.
Situația este asemănătoare și în cazul celorlalte instituții publice. Din cele 175 de clădiri identificate cu risc seismic, 118 sunt imobile administrate de instituțiile statului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE