Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CNIM│Scandal pe tema repartizării elevilor de a IX – a
26.07.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 4642

Chiar dacă pare o simplă formalitate, repartizarea elevilor admiși la liceu poate genera un scandal uriaș. Mai mulți părinți și copii s-au revoltat, zilele acestea, pe rețelele de socializare, împotriva modalității de distribuire a copiilor pe clase la Colegiul Național „Ion Minulescu” . Cei nemulțumiți au depus mai multe plângeri, atât la secretariatul unității de învățământ, cât și la Inspectoratul Școlar Județean Olt.


Repartizarea copiilor pe clase de la Colegiul Național „Ion Minulescu” a generat un adevărat scandal pe rețelele de socializare. Pe Facebook, părinții au cerut explicații cu privire la criteriile de departajare a elevilor și la distribuția inegală a numărului de locuri pe clase.

Cei nemulțumiți au cerut să li se explice cum a fost posibil ca un elev cu o medie mai mică să intre la prima clasă, în defavoarea altuia cu o nota mult mai mare.

Colegiul Național „Ion Minulescu” nu a fost transparent, astfel că nu toți părinții au știut de criteriile speciale de repartizare, iar în momentul înscrierii la liceu, nu au adus diplomele cu premii ale copiilor la concursurile și olimpiadele școlare din gimnaziu.

Regulamentul de Organizare și Funcționare a unității de învățământ stipulează un criteriu suplimentar de departajare, însă numărul maxim de elevi dintr-o clasă nu poate depăși 30. Asta în contextul în care prima clasă din acest an arată un număr de 32 de copii.
Art. 11. 1. In Colegiul Național „Ion Minulescu” clasele din primul an al învățământului primar (clasa pregătitoare), gimnazial (Clasa a V-a) și liceal (clasa a IX-a) se constituie pe profiluri in funcție de oferta educațională, de opțiunile exprimate de părinți și candidați și de media la admitere în liceu (pentru gimnaziu).

2. Elevii cu rezultate deosebite la învățătură în gimnaziu (olimpiade și concursuri școlare) pot opta, în cadrul profilului și ținând cont de media la admitere, pentru una sau alta din clase.
3. În condițiile aliniatelor 1. și 2. nu se va depăși numărul de 30 de elevi în clasă în ordinea descrescătoare a mediilor, conform legii.
Contactat de reporterii OLT Tv, directorul Colegiului Național „Ion Minulescu” a explicat cum s-a ajuns la această repartiție și care au fost motivele pentru care unii elevi nu au intrat la prima opțiune, deși aveau o medie mai mare decât a ultimului din clasa respectivă.
În urma acestui incident, părinții au depus o plângere la Inspectoratul Școlar Județean Olt pentru a se remedia această problemă. Directorul liceului a confirmat acest lucru și a adăugat că, în urma discuțiilor purtate cu membrii consiliului de administrație și cu reprezentanții ISJ, în cursul zilelor următoare se va face o nouă repartizare a elevilor pe clase, ținându-se cont doar de opțiunea elevului și de media de admitere.
Noua repartizare pe clase a elevilor admiși în clasa a IX –a la Colegiul Național „Ion Minulescu” nu va mai avea doar numele și prenumele copiilor în ordinea alfabetică. În urma sesizărilor, directorul unității și-a asumat că lista va fi făcută în ordinea descrescătoare a notelor și va cuprinde doar codul și media de admitere a elevului, așa cum este stipulat în Legea cu privire la protecția datelor personale.
Părinții așteaptă, acum, ca directorul Colegiului Național „Ion Minulescu” să își onoreze promisiunea, iar cea de-a doua repartiție să fie făcută în mod transparent și să se aplice criteriile standard de departajare.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE