Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CNRG│Tinerii campioni ai pădurilor Europei
19.07.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 200

Elevii Colegiului Național „Radu Greceanu” și-au adăugat în palmares încă un premiu național. Deși au început pe locul 10, în urma clasamentului preliminar, tinerii au reușit să își depășească toate limitele și, la finalul concursului, au câștigat premiul I. Cunoașterea legislației în vigoare, recunoașterea de specii de arbori, de sunete de păsări sau de insecte, au fost doar câteva dintre probele la care au fost supuși liceenii participanți.


 Chiar dacă este vacanța de vară, Colegiul Național „Radu Greceanu” nu se oprește din performanță. „Tineri în pădurile Europei” este ultimul concurs național la care elevii de aici au reușit să cucerească podiumul.
Tinerii au trecut prin două probe. Una teoretică, în care le-au fost testate cunoștințele legislative referitoare la protecția mediului, și una teoretică, acolo unde liceenii au fost provocați la o „vânătoare de comori” specifică. Au avut de recunoscut plante, arbori, semințe și chiar și păsări după sunetele pe care le scoteau.
Pe lângă aptitudinile teoretice și practice, concursul le-a pus la încercare abilitățile sociale, de viață, astfel încât să fi în stare să depășească orice situație.
Concursul Național „Tineri în pădurile Europei” nu va avea, în acest an, și o fază internațională. Întrecerea celor mai buni elevi din lume trebuia să se organizeze în Ucraina, însă, din cauza războiului, această etapă a fost anulată.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE