Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Dascălii intră 2 ore în grevă de avertisment
18.01.2022
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 205

Profesorii din întreaga ţară vor intra mâine în grevă de avertisment în intervalul orar 11:00 – 13:00. Timp în care activitatea la clasă va fi suspendată, dar fiecare elev şi profesor se va afla în sala de curs. Nemulţumirile cadrelor didactice se rezumă, în mare parte, la neacordarea anumitor drepturi salariale.


 Mâine, 19 ianuarie, profesorii, membri de sindicat, din întreaga ţară vor intra în grevă de avertisment între orele 11:00 şi 13:00. În acel interval, ei nu vor desfăşura ore cu elevii, chiar dacă vor fi în clase pentru a-i supraveghea.
Nemulţumirile cadrelor didactice sunt mai multe, dar majoritatea sunt legate de nerespectarea în totalitate a drepturilor salariale ale acestora. Printre revendicări se numără şi neacordarea sporurilor de muncă, neplata orelor suplimentare şi necalcularea corectă a gradaţiilor de merit sau a orelor de dirigenţie.
Oamenii spun că este un lucru bun ca profesorii să îşi apere drepturile, mai ales că meseria lor este una foarte importantă pentru educaţia copiilor. Unii dintre ei sunt nemulţumiţi însă, de faptul că elevii nu vor putea face ore, iar activitatea în acel interval va fi suspendată.
Elevii care nu vor participa fizic la cele două ore de cursuri suspendate din motive care le exclud pe cele medicale, vor primi absențe.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE