Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Școlile vor funcționa după alte criterii
14.01.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 177

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis să schimbe condițiile de trecere a școlilor în sistem online. Acest lucru va depinde de rata de ocupare a paturilor destinate bolnavilor Covid-19, într-un județ. Elevii vor învăța de acasă dacă, în județ, paturile din spitale vor fi ocupate în proporție mai mare de 75%.


Până în prezent, deschiderea școlilor cu prezență fizică era condiționată de rata de vaccinare a profesorilor. Dacă rata de infectare era mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori și gradul de vaccinare în rândul școlilor din acea localitate era mai mic de 60%, atunci se trecea în sistem online. Ministerul Sănătății a venit, acum, cu noi modificări. Practic, modul de funcționare al unităților de învățământ va depinde exclusiv de nivelul de ocupare al spitalelor la nivel județean.
Potrivit datelor oficiale, din cele 237 paturi disponibile pentru pacienții de COVID-19, sunt ocupate, în acest moment, doar 13. Asta înseamnă că semestrul al II – lea va începe cu prezență fizică în toate școlile din județ.
Scenariile de funcționare a școlilor vor fi actualizate în fiecare zi de joi, atunci când Comitetele Județene pentru Situații de Urgență vor decide modul în care se vor efectua orele de curs pentru următoarea săptămână.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE