Timp puțin și materie foarte multă. Este realitatea de care se plâng zilnic atât cadrele didactice, cât și elevii. Situația este confirmată și de cifrele venite din partea Uniunii Europene, care poziționează țara noastră la coada clasamentului, în ceea ce privește perioada anului școlar. La începutul acestui an, Ministerul Educației a încercat modificarea calendarului pentru anul școlar 2021-2022, însă totul a fost un eșec.
Ministrul Educației a explicat faptul că propunerea sa vine ca urmare a efectelor negative aduse de virusul SARS COV-2, mai ales că, experimentul cu „școala online” a adus multe goluri în materie.
„Începând din toamna anului 2022, vom face tot posibilul, vom prezenta argumente, în așa fel încât să fie acceptate de profesori, de părinți, de elevi, de decidenți, pentru că avem nevoie de o perioadă mai mare de cursuri. Avem nevoie de timp pentru recuperarea pierderilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Modificarea perioadei anului școlar ar putea aduce revenirea la sistemul bazat pe trimestre. Momentan, propunerea este doar o variantă aflată pe masa de lucru a Ministerului Educației și nu va fi implementată fără consultarea asociațiilor din învățământ și ale părinților.