Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ce are cultura cu Bac-ul?
22.08.2016
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 57

Zi plină de emoţii pentru sute de candidaţi înscrişi la proba scrisă de limba şi literatura română, din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului. La ieşirea din sălile de examen, elevii s-au arătat mulţumiţi de subiectele pe care le-au avut de rezolvat şi speră ca a doua încercare să fie cu noroc.




S-a dat startul examenelor scrise pentru cei 1.000 de absolvenţi de liceu înscrişi la sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Dintre aceştia, jumătate au fost aşteptaţi la proba de limbă română, care s-a desfăşurat astăzi. Lipsa de pregătire a determinat peste o sută de tineri să absenteze în această dimineaţă, iar un altul nu a rezistat tentaţiei de a copia.

Miercuri, candidaţii vor susţine o nouă probă scrisă, cea obligatorie a profilului. Majoritatea speră să nu mai repete greşelile din vară, iar această sesiune să fie una cu noroc.

Un prim subiect pe baza unui fragment literar, câte un text argumentativ pe tema relaţiilor de prietenie sau rolul emisiunilor culturale în societatea actuală şi câte un eseu în care să se prezinte tema şi viziunea despre lume într-un text poetic al lui Eminescu, Blaga sau Stănescu şi Arghezi sau Barbu, acestea au fost cele trei subiecte pe care le-au avut de rezolvat elevii în funcţie de profilul absolvit.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE