Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mulţi au fost, puţini au rămas
05.08.2016
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 72

Zi plină de emoţii pentru zecile de profesori prezenţi ieri la proba scrisă a examenului naţional de definitivat în învăţământ. Numai gândul că pentru a promova trebuie să obţină minimum nota opt a speriat peste 70 de candidaţi care, fie nu s-au mai prezentat, fie au renunţat imediat ce au văzut subiectele.




Definitivatul s-a dat ieri, atunci când cei peste 170 candidaţi înscrişi au fost aşteptaţi în sălile Centrului de Examen Metalurgic. Numai că, la ora stabilită pentru începerea testului, zeci de profesori au fost declaraţi absenţi. Cei mai curajoşi s-au aşezat în bănci şi au aşteptat subiectele. Lipsa de pregătire şi teama de a nu rata una din cele trei şanse de promovare a definitivatului au determinat alte câteva zeci de dascăli să părăsească sălile. Aşa că au mai rămas doar 100. Dintre aceştia majoritatea speră să obţină minim nota opt, punctaj ce le va asigura dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Emoţiile profesorilor vor lua sfârşit pe 11 august, odată cu afişarea rezultatelor. Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, dar şi pe 12 august, urmând ca notele finale să fie comunicate pe 18 august.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024