Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Şi profesorii iau nota 1
27.07.2016
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 74

Emoţiile examenului de titularizare au luat sfârşit astăzi pentru dascălii intraţi în concurs. Rezultatele au fost afişate în această dimineaţă. Eşec total pentru mulţi dintre cei examinaţi, având în vedere că 12 candidaţi au luat doar câteva zeci de sutimi peste punctul din oficiu şi aţi 115 nu au trecut de nota cinci.




Aproape 700 de cadre didactice s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de titularizare, însă 150 dintre acestea nu s-au mai prezentat în sălile de concurs.  Alţi 70 de dascăli au renunţat la testare, odată ce au văzut subiectele. Din cele aproape 460 de lucrări trimise spre corectare, doar 36,89 % au primit punctaj peste şapte. Având în vedere faptul că vorbim despre note obţinute de cadre didactice care predau elevilor, notele nu sunt nici pe departe mulţumitoare. 28,16 % dintre cei care au susţinut concursul nu au depăşit nivelul notei cinci.

Dacă anul trecut cea mai mare notă obţinută a fost 9.80, la disciplina matematică, de data aceasta doi candidaţi, unul din Caracal şi altul din judeţul Dolj, au reuşit să primească punctaj maxim, la aceeaşi materie. Pentru ei nu există însă post titularizabil. La polul opus s-au aflat 12 dascăli de nota unu şi alţi 33 care au luat puţin peste nota 2. Anul acesta sutele de candidaţi au luptat pentru doar 14 posturi titularizabile.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024