Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tot acasă se întorc
22.10.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 74

Zeci de copii au revenit toamna aceasta în şcolile din România, după ce au făcut studii în străinătate, acolo unde munceau părinţii lor. Spania şi Italia sunt ţările din care provin cei mai mulţi copii care au solicitat echivalarea studiilor.






Anual, sute de olteni aleg să plece în străinătate pentru a-şi asigura un trai mai bun. Găsesc un loc de muncă stabil şi imediat îşi cheamă alături şi membrii familei. După câţiva ani, însă, mirajul străinătăţii dispare şi, fie cauzele financiare, fie dorul de casă îi imping către meleagurile natale. Şi anul acesta, în şcolile din Olt s-au întors zeci de copii.

Dosarul de înscriere trebuie să conţină, printre altele, situaţia la învăţătură pentru fiecare an în parte făcut în străinătate.

Începând cu data de 1 octombrie 2015, echivalarea claselor efectuate în străinătate se realizează exclusiv de către inspectoratele şcolare judeţene. Termenul de soluţionare a dosarului de echivalare este de 30 de zile lucrătoare de la data depunerii dosarului complet.
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE