Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Două legi pentru viitorul Educaţiei
11.03.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 79

Catalogul on-line şi obligativitatea universităţilor de stat să le acorde locuri finanţate de la buget elevilor de liceu care obţin premii la olimpiadele şi concursurile şcolare. Aceste două iniţiative legislative ale senatorului Darius Vâlcov şi deputatului Daniel Bărbulescu au fost discutate în Camera Deputaţilor.




O platformă on-line unde să se publice zilnic notele şi absenţele elevilor, astfel încât părinţii să ştie ce a făcut copilul lor în ziua respectivă. Aceasta este o iniţiativă legislativă ai cărei coiniţiatori sunt senatorul Darius Vâlcov şi deputatul Daniel Bărbulescu.

Guvernul va trebui să găsească fondurile necesare pentru această platformă naţională.

O altă iniţiativă legislativă dezbătută, astăzi, în Camera Deputaţilor reglementează admiterea la facultate fără examen, pe locurile finanţate de la buget, a elevilor de liceu care obţin premii la olimpiadele şi concursurile şcolare recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În noua lege sunt prevăzute şi o serie de facilităţi şi gratuităţi în mediul universitar pentru tinerii cu rezultate bune la învăţătură, dar fără posibilităţi materiale.

Redactor: Crina Jilavu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE