Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pulsul educaţiei se ia în teren
27.02.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 96

Sute de mii de elevi din România sunt nevoiţi să vină cu apă de băut de acasă sau să folosească grupul sanitar din curtea unităţii de învăţământ. Ministrul Educaţiei a dat însă asigurări că această problemă va dispărea până la finele anului 2016, atunci când, rezolvate fiind aceste lipsuri, toate şcolile vor beneficia de aviz sanitar de funcţionare.




Identificarea unităţilor de învăţământ care funcţionează în lipsa avizelor sanitare este unul dintre punctele prioritare ale întâlnirilor judeţene dintre  reprezentanţilor ministerului Educaţiei şi cei ai şcolilor. În toate cele peste 2.500 de corpuri de clădiri, existente la nivel naţional, care funcţionează în lipsa acestui aviz, se va interveni pentru remedierea problemelor. Şi asta în urma parteneriatului dintre Ministerul Educţiei şi cel al Dezvoltării, care a găsit fondurile necesare pentru acoperirea costurilor aferente acestor lucrări, astfel că, în anul şcolar 2017-2018, să nu mai existe astfel de probleme.

În cadrul vizitei de astăzi, ministrul Educaţiei a trecut pragul Şcolii Gimnaziale din Găneasa, unitate care se înscrie pe lista celor peste 180 de unităţi fără autorizaţie sanitară.

De asemenea, primarul comunei a solicitat delegaţiei din cadrul ministerului sprijin pentru reabilitarea unui corp în care îşi desfăşoară în prezent activitatea micuţii de la gădiniţă. O clădire veche, ce nu oferă copiilor condiţii propice pentru desfăşurarea activităţilor.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE