Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Profesorii de religie nu sunt în pericol
09.02.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 101

Începând de anul viitor, elevii nu vor mai fi înscrişi automat la cursurile de religie, ci vor studia această materie doar la cerere. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar anunţă însă că profesorii care predau această disciplină nu au de ce să îşi facă probleme. Aceştia nu sunt în pericol să îşi piardă catedra.




Religia va rămâne în trunchiul comun, singura modificare ce va surveni de anul viitor va fi modalitatea de a opta pentru studierea acestei materii.

Situaţia va fi la fel ca până acum. Cei care nu doresc să frecventeze cursurile de religie va avea situaţia încheiată fără a avea medie la această materie. La fel cum se întâmplă şi în cazul elevilor de altă credinţă.

Mai mult decât atât, pentru ca începând de anul viitor să nu existe neînţelegeri în legătură cu decizia Curţii Constituţionale, directorii de şcoli au fost deja anunţaţi să informeze părinţii despre această modificare.

Chiar dacă un număr mare de părinţi nu vor dori ca cei mici să participe la orele de religie, clasele se vor putea constitui şi cu un număr de 15 elevi.

În acest moment, în judeţul Olt există 180 de profesori de religie, iar cea mai mare parte dintre ei au dublă specializare.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE