Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ziua Unirii este şi „Slatina, dragostea mea!”
23.01.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 109

Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” a organizat o expoziţie dedicată evenimentului istoric. Au fost expuse mai multe tablouri cu portrete ale personalităţilor locale şi naţionale marcante aparţinând artistului Nicolae Truţă, precum şi cărţi ale scriitorilor slătineni.




La 24 ianuarie 1859 a avut loc Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas important spre calea înfăptuirii statului naţional unitar român. Pentru a marca acest eveniment, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” organizează sâmbătă, 24 ianuarie, o expoziţie de materiale referitoare la Ziua Unirii şi vor rula filme istorice.

Tot mâine, Unirea Principatelor Române va fi omagiată prin depunerea de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, aflată pe bulevardul care îi poartă numele. Începând cu ora 11.30, slătinenii sunt aşteptaţi pe Esplanadă, unde se vor servi sarmale cu mămăliguţă şi se va asambla puzzle-ul cu harta României, pe care, alături de simbolurile celorlalte regiuni, va apărea şi cel al Slatinei, Podul Olt, ales recent de cetăţeni. Mica Unire încheie şi Festivalul „Slatina, dragostea mea!”, invitatul de onoare care-i va încânta pe slătineni fiind Gheorghe Turda.

Redactor: Raluca Brabete
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024