Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cinci luni până la evaluare
07.01.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 104

S-a stabilit calendarul evaluărilor naţionale pentru elevii ciclului primar şi gimnazial. La fel ca anul trecut, copiii vor trece prin emoţiile testărilor la română şi matematică în penultima lună de şcoală.
Evaluarea Naţională la sfârşitul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a începe în luna mai. Primii testaţi vor fi bobocii. Ei vor susţine în prima zi examenul scris şi citit la Limba română şi, o zi mai târziu, vor rezolva subiectele la matematică. Evaluările se desfăşoară în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei şcoli. La clasa a VI-a, comisiile judeţene trebuie să stabilească pentru  testare un interval orar unic în toate şcolile din judeţ.

Pentru o cât mai bună pregătire, elevii pot rezolva subiecte  pe baza modelelor puse la dispoziţie, on-line, de reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Rezultatele evaluărilor nu vor fi făcute publice. Metodologia prevede că directorul şcolii trebuie să asigure încărcarea rezultatelor într-o aplicaţie informatică astfel încât notele să fie analizate de profesorul de la clasă, împreună cu elevii şi părinţii.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE